Ny rapport om borgerinddragelse i Arktis

I en ny rapport beskriver ICC Greenland og WWF Verdensnaturfonden, hvordan borgerinddragelse på råstofområdet finder sted i Nunavut, Alaska, Island og Norge.
28. maj 2014 05:52

Rapporten giver på den baggrund en stribe bud på, hvordan borgerinddragelsen kan forbedres her i landet. Det sker - foruden gennemgangen af de forskellige landes praktiske udførelse af borgerinddragelse - i form af et idékatalog bestående af seks konkrete tiltag, som organisationerne mener, vil styrke borgerinddragelsen i Grønland.

- Vi har alt for længe set, at borgerinddragelsen her i landet ikke fungerer. Befolkningen føler ikke, at de bliver taget med på råd og at deres bekymringer bliver taget alvorligt. Derfor kan det være gavnligt at se, hvordan vores nabolande gør det, for de har noget længere erfaringer med udnyttelse af råstoffer og borgerinddragelse, siger præsidenten for ICC, Aqqaluk Lynge, i en kommentar til rapporten

Rapporten er den tredje fra ICC Greenland og WWF Verdensnaturfonden om borgerinddragelse. Tidligere har organisationerne udgivet rapporter om råstofaktiviteter i Grønlands i historisk perspektiv og om det seneste årtis borgerinddragelse - med fokus særligt på olieefterforskning og London Mining.

ICC Greenland og Verdensnaturfondens projekt om borgerinddragelse er finansieret af Villum Fonden.