Ny ph.d kandidat fra Ilisimatusarfik

I går forsvarede Inge Høst Seiding med stor succes sin ph.d. afhandling på Ilisimatusarik. Den omhandlede ægteskaber mellem europæiske mænd og grønlandske kvinder i perioden 1750 – 1850.
Skrevet af Peter Troelsen
08. maj 2013 10:02

Der var stor ros til Inge Høst Seiding fra formanden for bedømmelsesudvalget ph.d. Karen Langgård, der roste afhandlingen for at være et meget væsentligt og nytænkende værk om Grønlands tidlige kolonihistorie.

Ilisimatusarfik har hvert år siden 2009 udklækket en ph.d, og Inge Høst Seiding er således den femte i rækken. Hendes afhandling blev bedømt af professor, ph.d. Gunlög Fur fra Linnéuniversitetet i Sverige og lektor, ph.d. Søren Thuesen fra Københavns Universitet i Danmark udover formanden for udvalget Karen Langgård.

- Nu kan vi med rette sige, at Ilisimatusarfik har en stabil produktion af ph.d.er, som er den højeste akademiske grad, der kan tildeles ved Grønlands Universitet. Der er lige nu fem ph.d. studerende indskrevet ved Ilisimatusarfik, og vi håber at kunne øge det årlige antal af ph.d. tildelinger, fortæller rektor Tine Pars.