Ny norsk triumf

Det blev igen til norsk triumf, da kvinderne løb 10 kilometer klassisk ved VM i Oslo. Niviaq Chemnitz Berthelsen deltog i løbet.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. februar 2011 08:30

Der var spænding til allersidste sekund i damernes 10 kilometerløb i Oslo's berømte skistadion Holmenkollen. Marit Bjørgen vandt guld foran polakken Justyna Kowalczyk, der var blot fire sekunder langsommere end den norske verdensmester. Marit Bjørgen løb i tiden 27,39 minutter.

Niviaq Chemnitz Berthelsen sluttede som nummer 63 ud af de 67, der havde kvalificeret sig til mandagens 10 kilometer løb. Niviaq var knapt otte minutter langsommere end vinderen, da hun gennemførte løbet i tiden .

Nordmændene har fået gode resultater på hjemmebane, hvor Petter Northug vandt guld i herrernes 2 gange 15 kilometer løb søndag. Jonas Thor Olsen blev hentet med en omgang og måtte dermed udgå.

Næste løb for Niviaq Chemnitz Berthelsen bliver lørdag den 5. marts, hvor kvinderne løber 30 kilometer.