Ny lov skal sikre et miljøvenligt byggeri

Naalakkersuisut er meget opmærksom på, at energiforbruget i landets bygningsmasse udgør en stort post i det samlede energiregnskab. Derfor vil der på forårssamlingen næste år blive fremsat forslag til en egentlig byggelov.
18. oktober 2009 16:10

Det skriver naalakkersuisoq for boliger, infrastruktur og trafik Jens B. Frederiksen i et svar til medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen fra IA.

En ny byggelov skal modvirke unødvendigt ressourceforbrug i alle bebyggelser og fremme anvendelsen af miljøvenlige materialer. Loven skal samtidig modvirke unødvendigt råstofforbrug og fremme genanvendelsen af materialer.

Jens B. Frederiksen oplyser, at Boligselskabet INI allerede har anskaffet udstyr til måling af bygningers tæthed. Udstyret er blandt andet blevet anvendt til at kontrollere bygningsarbejdets kvalitet ved opførelsen af 210 lejligheder på Tuapannguit i Nuuk.

- Men det siger sig selv, at der er store udfordringer forbundet med udvikling af teknologiske løsninger til lavenergibygninger og navnlig såkaldte passivbygninger i koldt klima. Men Naalakkersuisut følger forskningen og udviklingen på området med det sigte, at byggereglerne tilpasses på den mest hensigtsmæssige måde, så byggeriet her i landet kan udføres og indrettes på en klima- og miljømæssig forsvarlig måde, understreger Jens B. Frederiksen i sit svar til Naaja Nathanielsen.