Ny leder af ARTEK

Sne- og isforskeren Carl Egede Bøggild, er udnævnt som ny leder af Center for Arktisk Teknologi, ARTEK, ved Danmarks Tekniske Universitet per i dag, den 1. oktober.
Skrevet af Karsten Sommer
01. oktober 2012 07:34

Sne- og isforskeren Carl Egede Bøggild, er udnævnt som ny leder af Center for Arktisk Teknologi, ARTEK, ved Danmarks Tekniske Universitet per i dag, den 1. oktober. Carl Egede Bøggild afløser professor Arne Villumsen, som går på pension.

Carl Egede Bøggild bliver ansvarlig for etableringen af det planlagte nye arktisk tekniske universitetscenter i Grønland, som har til formål at uddanne flere arktiske ingeniører og sikre en bæredygtig samfundsudvikling på blandt andet råstofområdet.

Det er DTU og Selvstyret der står bag etableringen af det nye universitetscenter, der placeres i Sisimiut.

Baggrunden for det ny universitetscenter er, at der i perioden frem til år 2040 menes at ville være behov for cirka 600 ekstra ingeniører i Grønland.

Medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse og Forskning, Palle Christiansen, glæder sig over planerne om det ny center i Sisimiut.

- Vi kan nu se frem til, at endnu flere arktiske ingeniører vil blive uddannet. Et vigtigt element i Grønlands ønske om en selvbærende samfundsudvikling, siger Palle Christiansen.