Ny landsforening ser dagens lys

Hvad vil det sige at være far og mor til et udviklingshæmmet barn? - Hvordan forbereder man sig til at være en del af et lokalsamfund med nogle andre behov?
02. september 2013 06:46

Det er bare et par af de spørgsmål, som en nye landsdækkende forældreforening for udviklingshæmmede børn, unge og voksne vil prøve at hjælpe med svar på.

Inooqat er søsat på initiativ af Landsforeningen LEV i Danmark, der er interesseorganisation for pårørende og udviklingshæmmede i Danmark, og bakket op af økonomisk støtte fra VILLUM FONDEN.

LEVs landsformand, Sytter Kristensen, siger, at der er et meget stort behov for at samle forældrene her i landet,så de kan få en stemme i forhold til den fremtidige udvikling af vilkårene for udviklingshæmmede.

VILLUM FONDEN har bidraget med seks millioner kroner til den nye forening.

Inooqat officielt blev dannet på en stiftende generalforsamling i juni i Nuuk med over 40 deltagere, og foreningen har fra første færd arbejdet målrettet på at forbedre levevilkårene for udviklingshæmmede personer.

Der har således været holdt møde med familieminister Martha Lund Olsen, og Inooqat er gået sammen med Selvstyret om at udvikle 3-4 kontaktseminarer, hvor forældre til udviklingshæmmede børn og unge og udviklingshæmmede voksne vil få mulighed for at mødes.

Selvstyret bidrager til kontaktseminarerne med 800.000 kroner.