Ny landsforening for lesbiske, bøsser, bisexuelle og transkønnede

LGBT - Qaamaneq. Det blev navnet på den nydannede grønlandske landsforening for Lesbiske, Bøsser, Bisexuelle og Transkønnede, som i går afholdt generalforsamling i Nuuk.

Landsforeningens formål er at arbejde for politisk, kulturel og social ligestilling for lesbiske, bøsser og andre, der ikke passer ind i de mere gængse seksuelle præferencer.
 
LGBT Qaamaneq håber, at den nystartede forening først og fremmest kan fungere som et tiltrængt fælles forum for sine medlemmer, men understreger samtidig, at landsforeningen er åben for alle, så både familie, venner og kollegaer til lesbiske og bøsser, anonymt kan støtte foreningens arbejde.
 
Den nyvalgte bestyrelse håber også, at foreningen kan give interesserede fra kystens byer og bygder en mulighed for at komme i kontakt med ligesindede.

Det kan ske via foreningens Facebook-profil LGBT Qaamaneq eller via en ny hjemmeside - www.lgbt.gl, der er under opbygning.

LÆS OGSÅ Den femte gay-parade klar til start

En ny bog om grønlandske bøsser og lesbiske. der udkom tidligere i år - "Fordi vi lever" af Hjalmar Dahl, synliggjorde for første gang denne gruppe her i landet. Og understregede netop vigtigheden af at have mulighed for kontrakt med ligesindede, hvis man opfatter sig som lesbisk eller bøsse.
 
Det skulle den ny forening gerne give mulighed for.
 
Formand for LGBT Qaamaneq blev Tina Egede.

Kommentarer

2018-10-12_14_10_56-inatsisartut-ukiakkut-ataatsimiinnerat-001.png

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt