Ny læreroverenskomst giver besparelser

Hver af landets folkeskolelærere kan ifølge deres nyforhandlede overenskomst undervise i to lektioner ekstra fra næste skoleår. Lærernes ekstra undervisningstid kan betyde, at man efter sommerferien i en skole med 13 lærere er i stand til at opnå samme timeantal, som man hidtil skulle bruge 14 lærere til at dække.
Skrevet af Mads Ullerup
16. maj 2012 07:57

Med lærernes nye overenskomst kan der spares penge på timelærere og på skoler med lærermangel, vil de to ekstra undervisningstimer pr. lærer også have en positiv effekt.

Det fortæller forvaltningschef for skoler og daginstitutioner i Kommune Kujalleq, Jens Korneliussen.

- Vi har altid manglet en hel del lærere i Sydgrønland, og de to ekstra lektioner som lærerne skal undervise betyder, at behovet for lærere bliver mindre end det var før, siger Jens Korneliussen.

Han har endnu ikke overblik over, hvad den nye overenskomst præcis kommer til at betyde i forhold kommunens mangel på lærere.

Men han regner med, at den nye overenskomst vil få størst indvirkning på de større skoler.

- Der hvor det kommer til at betyde mest, er på byskolerne, hvor der er mange lærere ansat, siger han.

Og det samme billede tegner sig i de tre andre af landets kommuner.

I Qaasuitsup Kommunia mener forvaltningschef, Jens Eriksen, således at de to ekstra ugentlige lektioner vil betyde en besparelse af timelærere på længere sigt. Han er derfor godt tilfreds med den nye overenskomst, selv om han ikke på nuværende tidspunkt kan sige, hvor meget det vil betyde økonomisk, fortæller han til KNR.