Ny kunstgræsbane i Nuuk til sommer

Drømmen om en "næsten rigtig" fodboldbane i Grønland rykker nu et skridt nærmere.
Skrevet af Karsten Sommer
09. juni 2015 06:51

Fiskerikoncernen Polar Seafood overrækker nemlig i dag 500.000 kroner til Nuuk Boldspils Union, en fællesorganisation for flere lokale Nuuk-klubber.

Pengene skal bidrage til at få anlagt Grønlands første større kunstgræs fodboldbane. Det sker til sommer, hvor den eksisterende fodboldbane i Nuuk-forstaden Nuussuaq, får lagt et fint grønt lag kunstgræs på, af samme type som findes på flere fodboldstadions rundt om i verden.

- Vi vil gerne støtte udviklingen inden for sporten, herunder fodbold, som der er enorm interesse for i vores land, siger siger Polar Seafoods Anders Brøns.

- Sport giver børn og unge sunde interesser og en konkurrencementalitet, der ruster dem til at tage de udfordringer op, som de møder i livet, understreger rederiejeren.

LÆS OGSÅ Qeqertarsuaq ivigaasaaqqanik arsaattarfittaalersoq

 

Vil give fodbolden et kæmpeløft

Og Christian Laursen fra Nuuk Boldspils Union glæder sig:

- Kunststofbaner bliver mere og mere almindelige mange steder i verden, og vil give et kæmpe løft til fodboldspillet her i landet, siger han.

Han er overbevist om at det vil kunne udvikle talentfulde grønlandske spillere, så nogle af dem på sigt kan spille i udenlandske ligaer.

- Det er sket med vores bedste grønlandske håndboldspillere, så hvorfor ikke også for fodboldspillerne, spørger Christian Laursen, der i eftermiddag får overrakt checken på de 500.000 kroner fra Polar Seafood.

Nuussuaq-banens dimensioner bliver 44 gange 68 meter - til sammenligning er Telia Parken i København 68 gange 105 meter.