Ny konkurrence om pengespil for børn og unge

Allorfik, Videnscenter om Afhængighed, har arrangeret en konkurrence målrettet folkeskoler, efterskoler og gymnasier. Konkurrencen handler om pengespil.
Foto © : Kevin Jarret/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
19. februar 2018 09:13

Spil hvor der indgår penge eller gevinster er noget alle kender, og de fleste har prøvet det. Spil er ofte bare hyggeligt tidsfordriv, men for nogle bliver pengespil et problem.

I konkurrencen som Allorfik lancerer, kan eleverne kan lave en lille film om problemet, de kan nedskrive regler for spil i klassen, skrive om markedsføring af spil eller blot en god historie om spil.

Oplæggene om de enkelte konkurrencer kan ses på www.gambling.gl, hvor der også kan ses andet materiale og småfilm.

 

Skal forebygge spilproblemer

Konkurrencen skal være med til at forebygge spilproblemer ved at øge opmærksomheden på, hvornår spil går fra at være sjovt til at være et problem.

For det er ikke kun de voksne, der kan få problemer med oddset-spil og andre lignende spil på blandt andet nettet.

Også børn og unge er eksponeret for pengespil i deres dagligdag, de kan opleve at indgå væddemål med andre eller spille om penge. I stigende grad sker eksponeringen elektronisk gennem reklamer og markedsføring på nettet. Det gør at andelen med problemer med spil er stigende.

Elever, der deltager i Allorfiks konkurrence, dyster om en hovedpræmie på 10.000 kr. til klassekassen, og så er der en opmuntringspræmie på 5x 1.000 kr. Konkurrencen går frem til 1. maj.

Som sagt kan kan man se mere på www.gambling.gl.