Ny klimarapport: 2015 slog flere rekorder

En ny rapport fra det Nationale Center for Miljøinformation i USA viser, at det står skidt til med klimaet.
2015 slog mange rekorder på klimaområdet.
Skrevet af Karsten Sommer
03. august 2016 14:48

Både den globale temperatur, havenes vandstand og udledningen af drivhusgasser steg sidste år til rekordhøjder.

Og ifølge FNs meteorologiske organisation, MRO, fortsætter den negative udvikling i 2016, hvor der igen er blevet slået varmerekorder.

Derfor tyder meget også på, at 2016 vil blive det varmeste år nogensinde.

- Den her proces er i gang, og vi har en kraftig opvarmning af vores planet, siger Jens Hesselbjerg, der er forskningschef hos DMI, til TV 2.

Den nye rapport fra USA er baseret på viden fra 450 forskere fra hele verden - og dokumenterer flere iøjnefaldende miljørekorder.

Mængden af udledte drivhusgasser steg og slog alle rekorder sidste år. Samtidig var den globale temperatur i 2015 det højeste registreret nogensinde.

Læs også Grønland er hot

Havtemperaturen slog også en tidligere rekord - nemlig den fra 2014 - mens havenes vandstand var den højeste siden 1993 med en stigning på 70 millimeter.

Samtidig blev der registeret 101 tropiske cykloner.

Flere steder i verden - herunder i Indien og Mellemøsten - har man oplevet ekstrem tørke, som man ikke har set i flere hundrede år.

- Uanset om vi stoppede al udledning af drivhusgasser i morgen, er der flere klimaforandringer i vente. De kommende år vil byde på flere rekorder, forudser Jens Hesselbjerg overfor TV2.