Ny jolle i julegave

Hermann Stach i Nanortalik - fangeren, der mistede sin jolle i en ulykke i oktober, kan måske glæde sig over en ny jolle i julegave.
Skrevet af Martine Lind Krebs
15. december 2011 12:12

Det er lykkes familien Glindorf Christensen at indsamle hele 47.000 kroner til Hermann Stach. De to familier er knyttet sammen, da familien Glindorf Christensen gennem flere år har været værtsfamilie for Hermann Stachs datter. Siden de hørte om ulykken, hvor to unge stjal og forulykkede i Hermann Stachs jolle, har de samlet penge sammen. Denne weekend holdt de tombola på havnen i Roskilde for at skrabe de sidste kroner sammen. Og det gik over al forventning, oplyser Jens Glindorf Christensen. Alene i weekenden blev der indsamlet over 10.000 kroner.

Pengene vil nu blive overdraget til centerleder Kurt Pedersen fra Piareersarfik i Nanortalik, der sørger for at hjælpe Hermann Stach med at søge erhvervsstøttelån. Hermann Stach fik i første omgang afslag på sin låneansøgning, da puljen for 2011 var opbrugt, men han skal genansøge i det nye år. For at få lån til den M19-erhvervsfiskerjolle, som han drømmer om, så skal han rejse 35 procent af udbetalingen selv, svarende til knap 70.000 kroner.

Kurt Pedersen håber at han kan hjælpe Hermann Stach tilbage på havet igen inden klapmyds- og stenbidersæsonen til foråret, hvor Nanortaliks erhvervsfangere har en af de eneste muligheder for at tjene  kontanter.

Indsamlingen er nu officielt slut, men kontoen lukkes dog ikke før til januar, oplyser Jens Glindorf Christensen.