Ny grønlandsk fodboldklub i Danmark

I tre årtier har de spillet græsrodfodbold under Avalak-Aalborg. Nu vil de stifte en klub for at opnå samme rettigheder som andre klubber.

Onsdag den 1. februar 2012 ser en ny grønlandsk fodboldklub dagens lys i Danmark. Dermed kommer der en tredje grønlandsk fodboldklub i Danmark. De to øvrige klubber er FC Nanoq fra København og Nanoq FC Fra Aarhus.

I mange år har grønlændere i Aalborg spillet fodbold uden at være tilknyttet til nogen klubber. Holdet har fået nye spillere når unge starter på en uddannelse i Aalborg. Holdet har også spillere, der er anden generationsgrønlændere i Danmark. Nu har de fået lyst til spille på højere niveau.

- Vi har i de seneste år i Avalak-Aalborg fået nye medlemmer fra unge studerende, . Medlemstallet var for tre år siden 60 som nu er kommet over de 100 medlemmer, siger Erno Petersen fra initiativgruppen.

Baggrunden for stiftelse af fodboldklub er, at opnå ligestilling som andre idrætsforeninger. Fodboldklubber har rettigheder til at få træningstider i idrætshaller, mens studenterforeninger ikke må deltage i DBU's turneringer.

Klubben kommer til at spille i serie seks. Og allerede til sommer kan klubben under Grønland i Tivoli til august 2012, være med om kampen om guld sammen med de to klubber  FC Nanoq og Nanoq FC.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt