Ny GHF-formand har skuffen fuld af planer

Frivillige omkring håndboldklubber i Grønland skal have kursus i organisationsarbejde og trænere skal på træner kursus. På den måde skal børn og unges interesse for håndbold holdes i live, lyder det fra GHF-formand, Jørgen Isak Olsen.

Interessen for håndbold har været dalende i nogle områder blandt børn og unge de seneste år. Nu vil den nye formand for Grønlands Håndbold Forbund, Jørgen Isak Olsen, vende udviklingen. 

Det skal ske ved at frivillige omkring håndboldklubber får kursus i organisationsarbejde, så de bliver bedre til at varetage foreningsarbejdet i klubberne. Desuden skal trænere have mulighed for at tage en træner uddannelse, lyder det fra Jørgen Isak Olsen.

Disse tiltag er en videre førelse af tidligere bestyrelses arbejde.

- På dem måde kan vi sikre at trænere, der ofte også står for organisationsarbejdet i klubberne, bliver bedre rustet til at gøre håndbolden interessant for børn og unge, og ikke mindst og sørge for at der er aktiviteter i klubberne, siger formanden.

LÆS OGSÅ Grønlands Håndboldforbund har fået ny formand

Men før disse tiltag kan realiseres, har bestyrelsen i GHF en stor opgave i form af at finde midler. 

GHF vil i den anledning tage skal derfor kontakte til Grønlands Idræts Forbund, og drøfte finansieringsmuligheder herunder i fællesskab at afholde mulige udviklingstiltag.

Godtgørelse for frivillige

Ifølge GHF er det meget få personer der står for træningen og foreningsarbejdet i klubberne. Det betyder, at få frivillige bruger mange timer og kræfter på håndbolden, ved siden af deres job. Og for at holde på disse frivillige kræfter vil formanden for GHF drøfte muligheden om at give økonomisk kompensation til disse. 

- Medlemmer har udtrykt ønske om at få godtgørelse for deres arbejde. Bestyrelsen vil derfor drøfte hvilken tiltag forbundet kan lave, siger Jørgen Isak Olsen. 

LÆS OGSÅ Grønland møder Danmark i håndbold

Jørgen Olsen mener også, at disse tiltag kan være med til at ændre klubbernes holdning og arbejde og således opnå hvad Nuuk holdet GSS, hvis damer og herrer i mange år har været dominerende i grønlandsk håndbold, har opnået. 

Pan Am skal udnyttes

Det Pan Amerikanske mesterskaber skal højst sandsynligt foregå i Nuuk i sommeren 2018. Og ifølge Jørgen Isak Olsen vil arrangementet uden tvivl skabe stor interesse i håndbolden blandt børn og unge. Her skal håndboldverdenen være forberedt på at gribe chancen for at få nye medlemmer. 

- Bestyrelsen skal lave en strategi for, hvordan man bedst muligt kan tage imod nye håndboldspillere efter Pan Am, siger GHF-formanden.

LÆS OGSÅ Medaljedag ved GM i Håndbold

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt