Foto: Paalu Møller/KNR

Ny forskning undersøger børn på institutioner

Hvilke konsekvenser har det for de grønlandske børn, der vokser op på en døgninstitution. Det bliver vi måske lidt klogere på i slutningen af 2020.

Ny forskning skal slå fast, hvordan det påvirker børn, at de har været anbragt på en af landets 20 døgninstitutioner. 

Siden slutningen af sidste år har Bonnie Jensen, som er ph.d.-studerende fra Institut for Samfund, Økonomi og Journalistik på Ilisimatusarfik, været rundt på døgninstitutioner i Tasiilaq, Kangerlussuaq og Maniitsoq. Det skriver hun i en mail til KNR. 

LÆS OGSÅ Ny børnelov skal bremse op for dyre døgninstitutioner

For Bonnie Jensen er det afgørende, at børnene på institutionerne med egne ord kan fortælle, hvordan det er at vokse op på døgninstitution, væk fra familien og ofte i en anden del af landet.

- De forskellige døgninstitutioner er derfor helt afgørende samarbejdspartnere i forskningsprojektet. Personalet på døgninstitutionerne kender ofte børnene rigtigt godt, og er også bindeledet til forældrene, der skal give lov til, at børnene må interviewes, skriver Bonnie Jensen i en mailen til KNR. 

LÆS OGSÅ Qaasuitsup Kommunia på vej med ny døgninstitution

Henover sommeren går turen til en række af landets 20 døgninstitutioner, hvor børnene blandt andet skal svare på, om det går godt i skolen, om de har venner, og om de kan forestille sig, at deres egne børn engang skal bo på en døgninstitution. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl