Ny forskning: Er omega-3 kun sundt for inuit?

Fisk og havpattedyr, som indeholder masser af omega 3-fedtsyrer og som Inuit spiser masser af, er nødvendigvis ikke sunde for europæere, men sunde for Inuit.

I følge en ny forskning, kan der være en forklaring på, hvorfor Inuit ikke i samme omfang rammes af hjerte-karsygdomme som eksempelvis europæerne.

Inuitternes genomer indeholder nemlig helt unikke genetiske mutationer, som muligvis gør, at store mængder fisk og dermed omega 3-fedtsyrer er sundt for Inuitter i de arktiske lande. Det viser ny forskning ifølge tidsskriftet Science.

- Da man første gang undersøgte, hvorfor Inuitterne ikke lider af hjerte-karsygdomme fandt man ud af, at grunden var, at Inuit spiser masser af fedt fra både fisk og havpattedyr. Derfor konkluderede man dengang, at omega 3-fedtsyrer må være sundt for alle, det fortæller professor, Rasmus Nielsen fra Statens Naturhistorisk Museum og fortsætter.

- Inuitterne besidder nogle helt specielle genetiske mutationer, som gør dem tilpasset til netop den arktiske diæt. Derfor er en kost, som er sund inuitter, ikke nødvendigvis lige så sund for alle os andre, skriver det videnskabelige tidsskrift Science.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt