Ny forening skal sætte fokus på det gode i Tasiilaq

Tasiilaq Nuan er navnet på en ny forening, som Tasiilaq-borgere nu stifter for at sætte fokus på de positive ting, der sker i Tasiilaq.
Søndag gik borgere på gaden i Tasiilaq for at demonstrere mod byen dårlige omdømme. I forlængelse af demonstrationen er flere borgere gået sammen om at stifte foreningen Tasiilaq Nuan. Foto © : Laura Táunâjik Uitsatikitseq
13. oktober 2019 17:19

Søndag har borgere været på gaden i Tasiilaq for at demonstrere mod det dårlige omdømme, som Tasiilaq har fået.

Borgerne er trætte af den megen fokus på de sociale problemer i byen, der har været i den seneste tid.

Ifølge Gert Ignatiussen, der er en af arrangørerne bag søndagens demonstration, deltog omkring 100 borgere i demonstrationen.

LÆS OGSÅ Tasiilaq-borgere har fået nok: Stop den dårlige omtale af os!

Gert Ignatiussen fortæller til KNR, at der nu stiftes en forening, der skal sætte fokus på det gode, der sker, i Tasiilaq.

- Der er mange gode stunder her i byen, og det er det, vi vil arbejde med at vise frem gennem den nye forening, siger Gert Ignatiussen.

Inatsisartut-politikeren Laura Táunâjik Uitsikitiseq  var også med til at arrangere demonstrationen, og hun håber, at foreningen kan være med til at skabe fremskridt i Tasiilaq:

- Vi prøver ikke at skjule, at der sker eksempelvis misbrug af børn, men med foreningen prøver vi at skabe nogle fremskridt.

- Det er rigtig sørgeligt, at der sker misbrug iblandt os, men vi vil kæmpe videre og prøve at hjælpe hinanden, siger Laura Táunâjiik Uitsikitiseq.

LÆS OGSÅ Forældre i Tasiilaq: Vi er skuffede over, at Gentofte-børn ikke skal bo hos os længere