Ny fond skal støtte børn og unge

En ny fond - Ikioqatigiitta - der skal støtte små og store projekter til gavn for børn, unge og familierne, har set dagens lys.
Skrevet af Karsten Sommer
06. februar 2011 12:36

Ikioqatigiitta ”Lad os hjælpe hinanden”, er fondens navn, og Departementet for Sociale Anliggender og fondene Villum fonden og Oak Foundation står bag det ny initiativ.

Der uddeles midler tre gange i år, og der kan søges beløb fra 10.000 kroner til 200.000 kroner.

Fælles for de projekter, som fonden vil støtte er, at de skal medvirke til at forbedre vilkårene for børn, unge og familier.

- Og det er vigtigt, at børn og unge inddrages i initiativerne, så de ikke bare er passive modtagere, men udvikler sig også gennem de projekter som fonden kan være med til at virkeliggøre, lyder det fra fonden.

Endelig tilstræbes det, at det bliver enkelt og nemt at ansøge om fondsmidlerne, så også private ildsjæle, der ikke er vant til at ansøge om projektsstøtte, får en chance for at være med.

Man skal selvfølgelig have en gennemtænkt plan for projektet, men for at søge bevilling kræves der ikke lange ansøgningstekster eller komplicerede rapporteringer.

Ikioqatigiitta-fonden uddeler midler til en samlet sum af 2 millioner kroner i de kommende 2 år. Den første ansøgningsfrist er den 15. marts.