Ny fond for grønlandske studerende

Navnet på fonden er Ivalo & Minik Fonden, og den er kommet til verden med stor fødselshjælp fra Kronprinseparret. Navnet på fonden er absolut heller ikke tilfældigt, det er nemlig de to grønlandske mellemnavne, som Kronprinseparrets tvillinger fik ved deres dåb.
Skrevet af Peter Troelsen
21. november 2012 11:28

Det er Nuna fonden, der har lavet det store fodarbejde i forbindelse med fondens tilblivelse. Ivalo & Minik Fondens formål er at støtte op omkring grønlændere i alle aldres videregående uddannelse i udlandet. Der stilles ikke andre krav, end at uddannelsen skal være på et vist niveau og af en vis længde, men hvad niveau og længde angår, er op til fondens bestyrelse at bestemme.

Bestyrelsen i den nye fond består af fem medlemmer udpeget af bl.a. NUNA Fonden, Det Danske Hof og Departementet for Uddannelse og Forskning.

Formand for fondens bestyrelse er Minik Rosing. Posten som næstformand beklædes af Michael Metz Mørk og de øvrige medlemmer af bestyrelsen er Palle Christiansen, Juliane Henningsen og Christian Schønau.

Fonden vil dele lokaler med Nuna Fonden i Nuuk og i øjeblikket arbejdes der på højtryk for at få en hjemmeside op at stå. Her vil der kunne hentes orientering omkring hvilke uddannelsesformål der kan hentes midler til og der vil også være ansøgningsskemaer til fonden.