Ny flykonflikt lurer

Blot to måneder efter strejken i Air Greenland, er der nu muligvis udsigt til endnu en strejke i selskabet.
09. marts 2011 16:08

Uden at uddybe det nærmere, bekræfter HR-chef i Air Greenland, Mads B. Christensen overfor radioavisen, at Air Greenland har modtaget en strejkevarsel fra flymekanikernes fagforbund, Dansk Metal.

Ifølge Mads B. Christensen, kommer strejkevarslet som en overraskelse, da det var af Air Greenlands opfattelse, at begge parter var tilfredse med overenskomstforhandlingerne.

Højst overraskende varsler kabinepersonalet om, at strejke i sympati med flymekanikerne, hvis de når så langt. Kabinepersonalet var for to måneder siden utilfredse med, at være blevet draget ind i en faglig konflikt der ikke var deres egen, under pilot-konflikten.

Flymekanikernes nuværende overenskomst udløber den 31. marts, men det er endnu uklart hvornår strejken begynder.

Dansk Metal oplyser her til aften, at meningen var, at strejken skulle begynde den første april, men grundet strid om formaliteter, nægter Air Greenland at godtage den planlagte startdato.

Dansk Metal skal derfor forhandle med Air Greenland om hvornår strejken kan begynde, men fagforbundet oplyser at det muligvis bliver i starten af april, uden at have en præcis dato på det.

Jon Wilche, der repræsenterer flymekanikerne i overenskomstforhandlingerne, har ikke ønsket at kommentere sagen før i morgen og det har i dag ikke været muligt at få kontakt til formanden for kabinepersonalets forening ACU.