Ny debathjemmeside ser dagens lys i dag den 10. november

Med debat skaber man et land. Det mener to unge grønlandske studerende i Danmark, den tidligere formand for studerendes organisation Avalak, Hans Peder Kirkegaard samt Ivalu Stender. De har sammen etableret debatprojektet Aqago, der kan oversættes som "I morgen".
Hans Peder Kirkegaard Foto © : Simon Uldum
10. november 2014 10:19

Ved at fokusere på en demokratisk udvikling og ved at tro på, at en oplyst og uddannet befolkning styrker demokratiet, vil Aqago skabe debat om de ideer, der udgør grundlaget for Grønland. Og et led i dette mål vil være formidling af akademiske og videnskabelige temaer på en møde, der forståelig og letlæst og dermed bidrage til dybere forståelse af problemstillingerne i dagens Grønland.


Aqago's formidling af artikler vil ske på hjemmesiden www.aqago.org samt gennem radioudsendelser gennem KNR.


Hjemmesiden lanceres i dag mandag ved en reception i Det Grønlandske Hus i København, og radioudsendelserne vil blive sendt i KNR fra januar til juni næste år.


Hans Peder Kirkegaard og Ivalu Stender vil blandt andet udgive artikler med bidrag fra videnskabsfolk og debattører, der blandt andet tæller den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford og Naimah Hussain, der er adjunkt ved Afdelingen for Journalistik ved Ilisimatusarfik i Nuuk.