- Jeg vil gerne opfordre folk til at være mere påpasselige og tænke på hinanden, siger Marina Anthonsen. Foto: Bernhardtsen Thorvald

Ny corona-smittet bekymrer i Nanortalik: Vis hensyn til hinanden

Marina Anthonsen vil helst være indenfor huset og undgå at være i kontakt med andre. Erik Frederiksen er bekymret for børnene.

I fredags kom coronavirus igen til Grønland - efter to måneder uden smitte.

Denne gang var det i Nanortalik, der har omkring 1100 indbyggere.

En person ombord på et forskningsskib blev testet positiv for coronavirus.

Skibet har to passagerer og 15 besætningsmedlemmer ombord. De har alle været på land i Nanortalik i et par timer.

LÆS OGSÅ En er smittet med coronavirus i Nanortalik

 

Privatfoto: Marina Anthonsen. 

- Jeg har ikke lyst til at tage ud at handle med mine børn. Vi gør også mere rent herhjemme end vi plejer, siger hun til KNR.

Hun har en bøn til sine medborgere i Nanortalik – for hun kunne ikke lide synet af folk, der festede i weekenden, når der lige er konstateret smitte i byen.

- Selvom landslægen beroligede os, er det alligevel bekymrende, at der var folk, der gik rundt og var fulde i weekenden og var ligeglade med, at der lige er fundet coronavirus her, siger hun.

- Jeg vil gerne opfordre folk til at være mere påpasselige og tænke på hinanden.

Forklar børn om turister

Et rygte i byen lyder, at skibets besætning og passagerer har haft kontakt med børn ved havnen. Og det får 45-årige Erik Frederiksen til sige, at børnene skal være mere påpasselige med at have kontakt med turister, når de lige er ankommet.

Han har selv to børn.

- Vi ved, at børn farer mere rundt end voksne, og at de rører ved alt muligt, hvis man ikke siger til dem præcist, hvad de ikke skal gøre. Vi kan måske være bedre til at lære børnene, hvad de skal gøre, når vi ikke altid kan holde øje med dem, siger han.

- Børn kender ikke turisterne, de kender ikke til risikoen for, at de måske kan have sygdom med sig eller andre mærkelige ting. Jeg vil ikke lade mine børn komme tæt på dem eller lade dem besøge deres både eller holde dem i hånden.

LÆS OGSÅ Landslægen beroliger om coronasmittetilfælde i Nanortalik

 

Privatfoto: Erik Frederiksen

Landslæge Henrik L. Hansen kan hverken bekræfte eller afkræfte rygtet. 

Er det rigtigt, at der er børn i Nanortalik, som har haft kontakt med besætningen på forskningsskibet?

- Der har været enkelte kontakter, som politiet arbejder på at få bekræftet.   

- Vi anser det dog for at være meget usandsynligt, at nogen skulle være blive smittet i Nanortalik, siger landslægen til KNR.

Fodbold-hovedpine

Erik Frederiksen er også træner for fodboldholdet i Nanortalik, Eqaluk 54, som har kvalificeret sig til grønlandsmesterskaberne i fodbold.

Selvom vi stadig ikke aner, om der bliver GM eller ej, er Erik Frederiksen nu også bekymret for, om hans hold overhovedet kan spille med i kølvandet på det seneste smittetilfælde.

- Det første jeg tænkte på, da jeg fandt ud af, der var corona her i Nanortalik, var, at nu kommer vi sikkert ikke med til grønlandsmesterskaberne. 

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 13021
  Antal smittede 18
  Antal raskmeldte 18
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Se: nun.gl Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret
  27. november 2020 kl. 10:45