Ny bygdeskole ramt af skimmelsvamp

To år efter indvielsen er skolen i Kullorsuaq allerede blevet ramt af skimmelsvamp. Regningen sendes videre til Landskassen.
Skrevet af Louise M. Kleemann
24. august 2011 13:18

- At der overhovedet kan forefindes skimmelsvamp i så forholdsvis nyt byggeri skyldes et mangelfuldt bygningstilsyn udført af den daværende Upernavik Kommune, lyder det i Naalakkersuisuts ansøgning til finansudvalget.

Skolen Kullorsuup Atuarfissua blev indviet i august 2009 og har i dag omkring 120 elever fra 1. til 10. klassetrin. Skolebyggeriet har en samlet bevilling på 38,8 millioner kroner. Derudover har finansudvalget godkendt, at der tilføres yderligere 1,5 millioner kroner til bekæmpelsen af skimmelsvamp.

Pengene bliver hentet ved rokering af midler fra afsluttede anlægsprojekter i Anlægs- og Renoveringsfonden.

Det er nemlig ikke første gang, at Naalakkersuisut søger om rokering af uforbrugte midler fra Anlægs- og Renoveringsfonden. Så sent som sidste år fik Naalakkersuisut en løftet pegefinger fra det daværende finansudvalg for at benytte sig af samme rokeringsmetode.

- Udvalget finder imidlertid, at det er ganske påfaldende, at der kan findes hele 13 millioner kroner ved en gennemgang af afsluttede projekter i Anlægs- og Renoveringsfonden. Dette må nødvendigvis give Udvalget anledning til at overveje, hvor stor en andel af Anlægs- og Renoveringsfondens midler, der reelt er knyttede til egentlige anlægsprojekter, lyder det fra finansudvalget.