Ny bog om Jonathan Motzfeldt er udkommet

En ny bog beskriver de mere "sprælske sider" af Jonathan Motzfeldts personlighed. Bogen præsenteres i anledning af, at Motzfeldt ville være fyldt 80 år tirsdag.
25. september 2018 17:34

Grønlands første landsstyreformand, Jonathan Motzfeldt, ville være fyldt 80 år tirsdag.

I den forbindelse blev der i dag præsenteret en ny bog om Motzfeldt med titlen Juntaaq, som var hans kaldenavn.

Bogen har fire forfattere - Jakob Janussen, Lars Vesterbirk, Per Danker og Einar Lemcke - og bogen handler om politikerens mere farverige sider:

- Den store gedigne biografi om Jonathan Motzfeldt er for længst skrevet, men vi fire, der har fulgt Jonathan hele vejen, mener, at de mere sprælske sider af landsfaderens rige personlighed også bør belyses for at gøre billedet mere komplet, skriver de fire i en pressemeddelelse.

En af dem der arbejdede tæt sammen med Jonathan Motzfeldt er Lars-Emil Johansen. Han mindes at Motzfeldt ofte brugte sin humor for at vække folks interesse for sværre emner:

- En af Jonathans evner var, at gøre uinteressante emner interessante. Han brugte sin gode humor og blandede jokes med svære emner, og på den måde vakte han folks interesse, siger Lars-Emil Johansen.

Johansen fortæller, at han ikke er så god til at læse i bøger som i gamle dage, men han regner med, at hans familie kan læse den nye bog om Jonathan Motzfeldt op for ham.

Jonathan Motzfeldt døde i 2010 - 72 år gammel.