Ny arbejdsgruppe skal sætte grønlandsk mad på menuen

Projektet Ny Nordisk Mad vil i samarbejde med grønlandske aktører gøre verden opmærksom på kvaliteterne ved de grønlandske råvarer.
20. maj 2014 07:06

Hvad kan man gøre for at øge forbruget af grønlandske fødevarer?  Det var fokus for sidste weekends workshop på levnedsmiddelskolen Inuili, som blev arrangeret af Selvstyret i samarbejde med det Nordisk Råd-støttede fødevareprojekt - Ny Nordisk Mad.

Deltagerne diskuterede hvilke skridt der skal til for at styrke grønlandsk mad, med udgangspunkt i deltagernes personlige hjertesager og prioriteter hvad angår de grønlandske fødevarer.

Der blev desuden dannet en såkaldt Narsaq-arbejdsgruppe.

De kommende uger vil gruppen arbejde på at få flere relevante parter med og samtidigt arbejde med et udkast til arbejdsgruppens vision og mål.

Edda Lyberth blev valgt til at lede arbejdsgruppen - for at udnytte hendes mangeårige fokus på grønlandske fødevarer.

Arrangørerne af workshoppen håber, at de ved at bemande arbejdsgruppen med folk, der virkelig brænder for udviklingen af grønlandske fødevarer, og brugen af disse kan sikre, at arbejdet bliver prioriteret højt.

Workshoppen blev arrangeret i samarbejde med Ny Nordisk Mad, hvis styregruppe var på Grønland for at holde møde.

Det blev udnyttet til at hente inspiration fra erfaringerne fra de nordiske lande. Der var således præsentationer om brug af lokale fødevarer i Norge, Danmark samt Åland, og erfaringerne derfra blev diskuteret af workshoppens deltagere.