Ny afdeling skal sætte fokus på korruption

Grønland får i nær fremtid en lokalafdeling af den verdensomspændende organisation, Transparency International, der bekæmper korruption og bestikkelse overalt i verden.
Skrevet af Karsten Sommer
04. marts 2011 07:56

Transparency International har tidligere taget initiativ til debat om korruption i Grønland, men Grønland har ikke tidligere optrådt selvstændigt i organisationens årlige rapporter om korruption i verden, men indgået som en del af rapporteringen vedrørende Danmark.

De første skridt til dannelse af den grønlandske afdeling vil ske i forbindelse med den store erhvervskonference Future Greenland, der finder sted den 16.-17. marts i Nuuk. Det fortæller dagens udgave af Sermitsiaq.

Den grønlandske afdelings første opgave bliver, at rejse penge til et uafhængigt forskningsprojekt, der skal fokusere på mulige svaghedspunkter i grønlandsk lovgivning, der kan give risiko for korruptionslignende tilstande.

- Det gælder for eksempel de love, hvor man overdrager formuegoder, for eksempel byggegrunde eller licenser på fiskeri- og råstofområdet, siger direktør Henrik Leth fra GA til Sermitsiaq.

GA har sammen med bl.a. SIK, og det danske fagforbund Finansforbundet givet tilsagn om at donere penge til forskningsprojektet.

Transparency International blev stiftet i 1993, har i dag 90 nationale afdelinger og har hovedsæder i Berlin.