Ny administrationsenhed i Selvstyret ser dagens lys

Selvstyret får fra i morgen en helt administrationsenhed - Digitalimik Sullissinermut Aqutsisoqarfik - på dansk digitaliseringsstyrelsen.
30. oktober 2013 05:26

Og i den anledning er pressen inviteret på en øjenåbner nu klokken nu klokken 8 med speed-dating og forfriskende morgenjuice, som der står i invitationen.

Morgenjuice kender de fleste sikkert, men speed-dating er nok knap så bekendt. Men det skulle fiølge pålidelig kilde handle om, at deltagerne i mødet på meget kort afsat tid og via tastatur og computer skal præsentere sig for hinanden, inden mødet kan går videre. Og så må det ellers vise sig, hvem der frisk på at hamre i tasterne lige fra morgenstunden.

Men foruden pressen - hvis den iøvrigt er stået op - så er der inviteret særlige gæster med til præsentationen af Digitaliseringsstyrelsens visioner, hedder det i invitationen.  Det er blandt andet direktøren for TelePost Greenland, Michael Binzer og Naalakkersuisoq for Finanser og Indenrigsanligger Vittus Qujaukitsoq, der ellers for øjeblikket på rundsrejse i Diskobugten, men han medvirker i digitaliseringens ånd via Skype. Han er iøvrigt også politisk chef for den nye digistaliseringsstyrelse.

Den nye styrelse håber iøvrigt, at den forfriskende juice og en hurtig omgang speed dating mellem forskellige faglige arbejdsfelter og de fælles offentlige områder kan være med til at styrke et digitaliseret Grønland.