Nuussuaq venter stadig på indhandlingssted

Nu hvor konkurrenterne begynder at dukke op, vil Upernavik Seafood realisere bygningen, på trods af at de har for høj en kapacitet.
Skrevet af Else Løvstrøm
14. august 2009 13:55

Bendt Frederiksen, der i sin tid og var landstingsformand siger, at der i sin tid blev lovet et indhandlingssted i Nuussuaq ved Upernavik, med en kapacitet på 450 tons. Det skete i starten af 1990’erne, fordi han selv stoppede med politik i ’95. Men, planerne med indhandlingsstedet stoppede pludseligt, da man i stedet byggede en hellefiskefabrik i Qasigiannguit. Den stod så færdig i 2000.

Direktør for Upernavik Seafood Flemming Andersen, siger, at de selv besluttede sig for at realisere indhandlingsstedet i 2004. Men de har heller ikke rykket Pilersuisoq for at flytte nogle containere, der stod i vejen, ligesom, de har ment, at deres kapacitet i Upernavik distriktet er for høj i forvejen.

- Men, vi har som sagt lovet at bygge noget og nu gør vi det. Det skulle jo så allerede have været for 2 år siden, men på grund af manglende pres, fra vores side, måske, skal vi kalde det sådan, jamen så gik der yderligere 2 år, siger han til Radioavisen.

Bendt Frederiksen siger, at flere selskaber har henvendt sig til ham, med planer om at bygge et indhandlingssted i Nuussuaq. Han mener også, at Upernavik Seafood nu skynder sig at bygge, fordi nogle konkurrenter nu er dukket op.