Nuummioq udsolgt på Sundance Festival

Alle billetter til Nuummioq er revet væk, når den på lørdag får premiere på Sundance Film Festival i Park City i USA. Det fortæller filmens producer Mikisoq Lynge, som satser på at få filmen solgt - bare ikke til hvem som helst.
20. januar 2010 13:57

Sommerfugle flakser spændt rundt nede i maven på Mikisoq Lynge. Han befinder sig i Park City i USA, hvor hans film Nuummioq på lørdag får premiere.

Lige nu er han i fuld gang med forberedelserne til den store dag og godt tilfreds med, at der allerede er udsolgt.

- Der har været udsolgt i over 14 dage, så det lader til, at forventnigerne er store. Og vi glæder os, siger Mikisoq Lynge.

Nuummioq skal vises fire gange i løbet af festivalen.

- Det er en af de bedste biografer, fordi den ligger midt på hovedgaden, og det er på en lørdag, hvor folk ikke arbejder, så det er et rigtig godt tidspunkt, fortæller Mikisoq Lynge.

The Sundance Film Festival fokuserer på film, der produceres af andre end de store studier som Universal Studies, Warner Brothers, Miramax, Dreamworks og Paramount mv.

Festivalen er den største af sin slags i USA, og det gælder om at blive set, blive hørt, blive købt og vinde filmpriser. Og Mikisoq Lynge håber da også på at løbe ind i en interesseret køber.

- En aftale med en nordamerikansk distributør ville være rigtigt dejligt. Men her skal man følge spillets regler, og der er en speciel visning for opkøbere, hvor vi end ikke må være til stede. Og først derefter kan jeg sige noget mere præcist. Men man skal holde tungen lige i munden og ikke sælge til den første den bedste, for der er mange plattenslagere i den her branche, mener Mikisoq Lynge.

Nivi Nielsen og Simon Lynge spiller og synger på et officielt spillested i forbindelse med Nuummioqs premiere i Park City på lørdag.