Nuummioq har stor succes

Flere filmfestivaller har fået øjnene op for Nuummioq efter filmen var med i opløbet til en Oscar sammen med film fra 65 andre lande.
Skrevet af Naimah Hussain
05. marts 2011 13:50

Flere filmfestivaler i verden har vist interesse for Nuumioq, efter filmen sidste år blev indstillet til en Oscar-nominering. Filmens producer Mikisoq H. Lynge fra 3900 Nuuk siger:

-Det er jo en stor ting. Nu er Oscar jo lige afløbet af stablen, og jeg så da med interesse med under den kategori, der hedder ”Bedste udenlandske film”, hvor vi desværre ikke var med. Men vi blev indstillet sammen med film fra 65 andre lande og det er jo en stor ting, bare det at blive indstillet. Det har betydet, at der er flere festivaler, som er interesserede i at vise den.

Mikisoq H. Lynge håber på, at finde købere i Danmark, så filmen kan vises i de danske biografer.

- Den mangler stadigvæk at blive vist i almindelige biografer rundt omkring i de forskellige lande. Det er ikke alle, der tager på filmfestivaler og det er begrænset hvor mange der kan komme ind og se den til de her festivaler, så vi håber stadigvæk på, at vi kan finde købere der kan sende den ud i biograferne, så almindelige biografgængere også kan komme ind og se den.

Produceren siger, at det har været svært at nå ud til publikum, da det ikke har været nemt at finde købere:

-Dem der skal købe den har været bange for, at de ikke kan få deres penge hjem igen, fordi det er er en meget smal film. Man kan sige, at filmbranchen generelt også har det svært med finanskrise og hvad har vi. Derfor har de det med at satse på det de ved virker, og smalle film bliver valgt fra. Men vi har ikke opgivet, og vi håber stadig på, at den kan komme ud til et større publikum. Specielt i Danmark.

Som en lille ekstra bonus, førte Oscarnomineringen også til, at Nuummioqs hovedrolleindehaver, Lars Rosing, i januar modtog prisen som bedste skuespiller ved en filmfestival i Palm Springs, Californien.

Nuummioq bliver for første gang i Danmark vist i Nicolai Bio i Kolding i aften.