Nuukborgere opretter ulovlig dyrekirkegård

Behovet for en dyrekirkegård er så stort i Nuuk, at borgerne nu har taget loven i egen hånd.
Skrevet af Najaaraq Egede
29. juni 2010 12:26

"Mozart Olsen Heinrich", står der på gravstenen til et kæledyr, der har fået sit sidste hvilested ved lufthavnsvejen i Nuuk. Graven er en af flere gravpladser til kæledyr, der er taget i brug siden 2009. Det oplyser Nuuk TV.

Men fordi der ikke er ansøgt om arealtildeling, er det muligt, at gravpladsen bliver fjernet af Kommuneqarfik Sermersooq.

- Ja, det vil jeg tro. Vi undersøgte i efteråret de gældende bestemmelser omkring gravene. Det er ulovligt, at begrave døde dyr i det frie land, uden arealtildeling. Landslægen og landsdyrlægen sagde dengang, at hvis døde dyr skal begraves, skal de begraves under 1,3 meter jord, og det er ikke tilfældet, siger Roar Olsen, fagchef i kommunens afdeling for Natur og bæredygtighed til Nuuk TV.

Det har længe været et ønske for Nuuks kæledyrejere, at byen fik en dyrekirkegård. Det understreger formand for Dyrenes Venner Susanne Markdal.

- Der har været holdt et opstartsmøde med kommunen. De siger, at det ikke er en kommunal opgave, da oprettelse af sådan vil koste 8-900.000 kr. Og vi har ikke midler i foreningen, siger hun.

Hvis kommunen vil oprette et gravpladsområde, lover foreningen dog at stå for den daglige drift.