Nuuk: Unge er indlagt i psykose efter at have taget LSD

Politiet opfordrer forældre og omsorgspersoner til at snakke med deres børn om, at det er farligt at indtage hårde stoffer. 
Stoffet er kommet ind i landet i frimærke-form. Det vil sige, at det er i små firkantede stykker papir på størrelse med et frimærke med mønstre, farver og smileys på.  Foto © : Grønlands Politi
Skrevet af Christine Hyldal
13. maj 2020 12:36

Grønlands Politi oplyser, at der er indført LSD i hovedstaden. 

Nogle unge er blevet indlagt på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk med psykose efter at de har indtaget stoffet, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

LSD 

LSD står for Lyserg-Syre-Diethylamid.

Det bliver fremstillet kemisk og er et kraftigt psykedelisk stof. LSD kaldes også “syre”. 

LSD sælges blandt andet i form af dråber, tabletter og små firkanter af papir – såkaldte “frimærker.

Selv ved indtagelse af bittesmå doser påvirkes brugerens sanser og tænkemåde i større eller mindre grad. 

I visse tilfælde kan indtagelse fremkalde et forvrænget billede af virkeligheden. Det kaldes for et “trip”.
 

Stoffet er kommet ind i landet i frimærke-form. Det vil sige, at det er i små firkantede stykker papir på størrelse med et frimærke med mønstre, farver og smileys på. 

- Politiet har ikke indikationer på, at anvendelse af rusmidlet LSD er udbredt i Grønland, men kan omvendt ikke udelukke, at flere unge afprøver eller bruger LSD, oplyser politiet. 

Derfor opfordrer politiet nu forældre og omsorgspersoner til at snakke med deres børn om, at det er farligt at indtage hårde stoffer. 

- Vi har for nylig set eksempler på, at unge har indtaget stoffet LSD og er kommet i en psykotisk tilstand, hvor det har været nødvendigt at få dem indlagt på hospitalet, så de kunne få den rette hjælp. Indtagelse af stoffer som LSD kan være livsfarligt, oplyser vicepolitiinspektør i Grønlands Politi, Viggo Johansen. 

- Derfor opfordres forældre og omsorgspersoner til at tage en snak med deres børn om farligheden ved at indtage stoffer. 

Viggo Johansen understreger samtidig, at indførsel, besiddelse og videresalg af euforiserende stoffer er ulovligt.