Nuuk Taxi: Naalakkersuisut straffer de mindre erhvervsdrivende

Med forslaget om at hæve afgifterne på motorkøretøjer rammes de mindre erhvervsdrivende i landet meget hårdt. Det mener bestyrelsesformanden og direktøren i Nuuk Taxi.
Skrevet af Peter Troelsen
10. januar 2014 08:45

Afgiftsforhøjelsen vil ramme alle taxavognmænd meget hårdt, da de ikke har nogen mulighed for at skifte deres vogne ud med fx elbiler som Naalakkersuisut ellers foreslår, hvis man vil undgå stigningen af afgifterne på motorkøretøjer.

-De seneste år har vi allerede mærket de stigende brændstofpriser samt afgiftspriser. Disse har medført højere værkstedspriser og højere forsikringspriser. Alene disse tiltag gør, at vognmændene bliver presset på deres likviditet og det kunne se ud som om regeringen ønsker, at ramme de mindre erhvervsdrivende på deres likviditet, fastslår Bjarke Thomsen og Erik Jensen fra Nuuk Taxi.

En af ideerne med forhøjelsen af afgifterne på motorkøretøjer er at motivere folk til at skifte over til et motorkøretøj der ikke udleder så meget CO2. Her tænkes der først og fremmest på elbiler, men det er ikke aktuelt for landets taxavognmænd.

Men de nuværende producenter kan ikke garantere at en elbil kan køre i døgndrift f.x som taxa. Elbiler er ganske udmærkede som kontor eller privat bil, hvor man ikke nødvendigvis skal køre langt. Men derfra, at skulle benytte disse som taxa er meget meget begrænset og stort set umuligt. Især her i Grønland hvor vi har mange bakker og et meget koldere klima end Europa. Desuden er det et krav at en taxa skal kunne tage 4 passager og deres bagage. Det er der altså ingen elbiler, i den rentable ende, der kan klare samtlige krav til døgndriftsservicering af kunderne, fortæller formanden og direktøren for Nuuk Taxi.