Nuuk leverer IT-løsning til AWG

Kimik IT fra Nuuk leverer IT-løsning til Arctic Winter Games, der starter om en uge.
Skrevet af Noah Mølgaard
26. februar 2012 09:31

2.000 sportsfolk fra otte forskellige arktiske regioner mødes i Yukon’s hovedstad Whitehorsem hvor der er åbningsceremoni næste søndag. Derudover deltager omkring 2.000 frivillige med at løfte opgaven i den store opgave. Og værter har fået en hjælpende hånd fra Grønland.

Det er IT-firmaet Kimik IT, der siden 2002 har leveret IT-løsning til de arktiske vinterlege, der igen i år har fået opgaven.

Og opgaven er ikke blevet mindre med årene, hvor en række stramme sikkerhedsprocedurer skal overholdes og indholdet er langt fra kun sportsresultater.

- Vi var ovre i Whitehorse for et år siden, hvor vi drøftede forskellige procedurer, der skal indgå i den IT-løsning vi levere nu, siger direktør i Kimik IT  Ian Wennerfeldt til KNR.

Samtlige 2.000 frivillige er blevet registreret og de alle sammen koder til hvilke områder de må være i. Værterne oplyser også overfor KNR, at samtlige sikkerhedsvagter ved indkvarteringer er blevet undersøgt om de har ren straffeattest.

- Vi har også lavet en journalsystem, hvor der er database om nogle sportsfolk bruger medicin og hvornår de sidst har fået stivkrampe medicin. Det er for, at lægerne i Whitehorse hurtigst kan finde ud af nøgleinformationer, hvis uheldet skulle være ud, hvor en sportsudøver skal under lægebehandling, siger Ian Wennerfeldt.

Men manges interesse vil sikkert være rettet mod resultaterne fra de forskellige konkurrencer.

- Samtlige resultater bliver tastet ind med det samme og bliver lagt online, når dommerne har tjekket om informationerne er korrekte, siger Ian Wennerfeldt.

Kimik IT sender to medarbejdere til Whitehorse og øvrige medarbejdere i Nuuk og København vil være klar til at hjælpe, hvis det skulle bliver nødvendigt.

Du kan følge med i Arctic Winter Games officielle hjemmeside: http://www.awg2012.org/en/Home.aspx.

KNR vil også sende daglige nyheder, billeder og video fra Whitehorse, hvor du kan følge med i KNRs hjemmeside www.knr.gl, radioavisen og Qanorooq.