Nuuk Imeq lukker

Nuuk Imeq lukker den 1. januar 2024. Det har ejerne på et bestyrelsesmøde i dag truffet en enstemmig beslutning om.
nuuk imeq
Bestyrelsen har vurderet, at de ikke kan fortsætte deres produktion når den nye emballagelov træder i kræft. Foto © : KNR
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
28. april 2023 10:12

Den 31. december 2023 bliver der tappet øl, sodavand og andre læskedrikke for sidste gang.

Ejerne af Nuuk Imeq har nemlig på et bestyrelsesmøde i dag truffet en enstemmig beslutning om at afvikle Nuuk Imeq A/S.

Bestyrelsen har vurderet, at de ikke kan fortsætte deres produktion, når den nye emballagelov træder i kræft 1. januar 2024.

- Det er med meget stor beklagelse, at bestyrelsen har måttet konstatere, at dette ikke er muligt, og at selskabets næsten 40-årige virke i Grønland må ophøre, skriver Nuuk Imeq i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen skriver, at de har undersøgt alle muligheder for fortsat at drive Nuuk Imeq efter 1. januar 2024.

Den nye emballagelov får skylden

Den primære årsag er størrelsen af det grønlandske marked, som ifølge bestyrelsen ikke muliggør lokalproduktion i tilstrækkelig stor grad til, at det kan betale sig, når der åbnes op for import af primært engangsemballage.

- En omstilling af produktionen hos Nuuk Imeq til også at inkludere engangsemballage vil ikke være økonomisk holdbar, idet fragt af fx tomme dåser til Nuuk for påfyldning ikke kan konkurrere med forsendelse af fyldte dåser fra produktionssteder i Danmark eller andetsteds med langt større volumen, står der i pressemeddelelsen.

Bestyrelsen skriver, at de respekterer Inatsisartuts beslutning.

Men samtidig beklager Nuuk Imeq også, at der er valgt en miljømæssig løsning, som ikke efter deres opfattelse er den mest bæredygtige.

- Man afløser et succesfyldt retursystem med genpåfyldelige emballager med en returprocent på over 98% med et alternativ baseret på omfattende Nordatlantisk transport, skriver Nuuk Imeq.

Nuuk Imeqs medarbejdere er blevet informeret om beslutningen.

Bestyrelsen skriver i pressemeddelelsen, at de har gjort sit bedste for at tilrettelægge opsigelsen af virksomhedens mere end 40 medarbejdere.