Nuuk-hunde sælges til Danmark

Omkring 20 Nuuk-hunde har krydset atlanten for at skifte ejere.
Skrevet af Noah Mølgaard
03. december 2010 07:37

Nuuk-hundens rolige sind har nu skabt interessen for det firbenede fjeldkryds. Formanden og stifteren af Dyrenes Venner Susanne Markdahl oplyser overfor KNR, at Nuuk-hunden er så eftertragtet at der nu er venteliste.

- Der er nu to familier i Danmark, der venter på at få en Nuuk-hund. Og der er omkring 20 hunde, som vi har sendt videre til nye ejere i Danmark, siger Susanne Markdahl til KNR.

- Det har været familier, som har boet i Nuuk som har fået lyst til at eje en Nuuk-hund. Også er der også nogle, som har tabt deres hjerte til Nuuk-hunden efter at have stiftet kendskab til den i Danmark, fortæller Susanne Markdahl.

Kontakten bliver skabt gennem telefon og internet, hvor dyreinternatet i Nuuk mailer billede af hunden inden de nye ejere tager endelig stilling til om de skal have fløjet en hund til den sydlige del af rigsfællesskabet.

Dyreinternatet har ansvaret for at hunden blive vaccineret mindst 30 dage før afrejsen. Og det er blandingen af gode racer, som har gjort Nuuk-hunden interessant for mange.

- Nuuk-hunden er typisk en blanding af fårehund, schæfer, labrador og retriever. Og når man blandet fire gode hunde racer, så får man en fantastisk hund, siger Susanne Markdahl.