Nuuk får nyt værested for børn og unge

Værestedet henvender sig til de unge, der er udenfor om aftenen i stedet for at være hjemme.
Det nye værested har åbent hver dag fra klokken 18 om aftenen til klokken 8 om morgenen. Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
04. maj 2021 09:21

Nuuk har fået et nyt værested for børn og unge. 

Værestedet åbnede dørene for første gang i torsdags og henvender sig til de unge, der ofte opholder sig udendørs om aftenen i stedet for at være hjemme.

Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse. 

- Det er helt nødvendigt, at vi gør noget for at tage hånd om børnene i de perioder, de ikke kan være hjemme. Erfaringerne viser desværre, at de let kan komme ud i misbrug eller kriminalitet, hvis de opholder sig i byen om natten, siger direktør i Forvaltning for Børn og Familie, Martha Lund Olsen.

På det nye værested kan du som ung kigge forbi og få et varmt måltid mad og tage en snak med stedets socialpædagogiske medarbejdere.

Der er også mulighed for, at børn, der ikke kan tage hjem, kan overnatte.

Initiativet til værestedet kommer i forlængelse af, at Kommuneqarfik Sermersooq i februar satte gang i projektet Tryghedspatruljen. Her går børne- og ungerådgivere rundt i hovedstaden i aftentimerne og kontakter unge, og tilbyder at dem at køre dem hjem, eller inviterer dem ind til sunde aftenaktiviteter i byens ungecenter.

Det nye værested ligger på Farip Aqqutaa 10 i Nuuk.

Det har åbent hver dag fra klokken 18 om aftenen til klokken 8 om morgenen.