Nuuk får kunstnerbolig

Grønlands hovedstad får sin eget refugium for kunstnere. Bag projektet står Nuuk Kunstmuseum og Nordisk Institut i Grønland.
Skrevet af Kenneth Elkjær
12. august 2016 07:27

Fire årlige stipendier til nordiske kunstnere og et fælles arbejdsrum centralt i Nuuk skal skabe bedre et samarbejde mellem grønlandske og nordiske kunstnere. Det skriver Nuuk Kunstmuseum på sin hjemmeside.

Bag den nye kunstnerresidens i hovedstaden står netop Nuuk Kunstmuseum og Nordens Institut i Grønland, NAPA. De har med støtte fra Kulturkontakt Nord oprettet fire årlige residensprogrammer til kunstnere, der skal bo på to otte kvadratmeter store værelser i den nye kunstnerbolig.

Ifølge Nuuk Kunstmuseum skal de nye rammer gøre det muligt for nordiske kunstnere at bo i Grønland i længere tid af gangen, hvilket har til formål at forbedre mulighederne for at arbejde sammen med lokale kunstnere, studerende og borgere, der har en interesse i kunst og kultur.

Kunstnerboligen kommer til at indeholde to møblerede værelser, et lille køkken, badeværelse og fælles arbejdsrum. Det kommer til at være Nuuk Kunstmuseum, Nordens Institut i Grønland og en kunstner, der skal udvælge kunstnere, der får tildelt et ophold i Nuuk, blandt ansøgerne.

Et ophold vil vare op til to måneder, og hver kunstner skal bidrage med en lokal aktivitet i form af eksempelvis en koncert, en udstilling eller et kort undervisningsforløb.

Indtil videre er projektet finansieret frem til sommeren 2017.