Nuuk: Eftersøgning af rensdyrjæger

Politiet i Nuuk eftersøger en mandlig rensdyrjæger, som lørdag aften er faret vild dybt inde i Godthåbfjorden ved Majuala.
Foto © : KNR
06. august 2018 11:16

(Opdateret: 06.08.2018, klokken 14:44: Politiet i Nuuk oplyser overfor KNR mandag den 6. august 2018, klokken 14:01, at den efterlyste jæger ved 13-tiden er fundet i god behold, red.)

Politiet i Nuuk er netop i gang med en eftersøgning med S-61 helikopteren langt inde i Godthåbfjorden ved Majuala, hvor en mandlig rensdyrjæger lørdag aften er blevet fanget af tågen og faret vild.

Det oplyser Politiets vagtchef, Julie Bendtsen, til KNR.

LÆS OGSÅ: Nuuk: Efterlyst rensdyrjæger fundet i god behold

Ifølge Julie Bendtsen har Aasiaat Radio haft kontakt til manden sidste gang natten til mandag via hans vhf-radio, men som de endnu ikke har hørt fra igen, da han ville spare på batteriet til sin vhf-radio.

- Han har sagt, at han ville forsøge at søge op, så højt han kan, så han nemmere kan findes og han ville tænde et bål. Derudover har han vendt sin sorte dunjakke med orange for om, så han kan være mere synlig. Så hvis folk i området ser et bål, må de meget gerne melde det til politiet, siger Julie Bendtsen.

Den mandlige rensdyrjæger beskrives som:

  • Grønlandsk mand
  • Sidst i 50-erne
  • Sort dunjakke med orange for

Politiet opfordrer desuden andre jægere i området om at kontakte politiet på telefon 701448, hvis man ser eller har set noget, der kan hjælpe politiet i deres eftersøgning af manden.