Nutaarmiut drabsmanden skal til Herstedvester

-Forvaring på ubestemt tid i Herstedvester, sådan idømte dommeren i kredsretten Qaasuitsoq Nicolai Geisler Knud Korneliussen fra Nutaarmiut, som sidste år i februar myrdede tre mennesker med en hammer og forsøgte at slå 4 andre ihjel og at havde begået usømmelig omgang med et lig.
Skrevet af Oline I. Olsen
04. april 2013 17:35

En dom der vækker lettelse for en efterladt til de tre dræbte i Nutaarmiut efter en tre dag lang retssag. Den efterladte ønskede ikke at blive interviewet på bånd, men vil citeres for at have vedkomne har fået afklaring på hvad der skete på gerningsstedet, da de afskyvækkende og forfærdelige beviser og undersøgelser fra gerningsstedet blev fremlagte under retssagen, for den efterladte have i et år kun gisnet om hvad der mon var sket, men var utilfreds med at gerningsmanden aldrig forklarede sig under retssagen. 

Men en dom til forvaring i Herstedvester er en lettelse, ikke kun for den efterladte. Anklagemyndigheden er tilfreds.

-Jamen, Kredsretten har jo givet anklagemyndigheden fuldt medhold både i at der skulle ske domfældelse i det vi har rejst tiltale for, men også i at foranstaltningen skal være forvaring på ubestemt tid i Herstedvester i Danmark. Og så har vi fået medhold i de erstatningskrav vi har nedladt på de efterladte og de forurettedes vegne, så jeg er meget tilfreds, siger senioranklager Helle Lykke Olesen.

Knud Korneliussen har accepteret dommen. Hans forsvarer Gustav Petersen har ikke ønsket at kommentere dommen.

-Nu har vi i et par dage beskæftiget os med noget rigtig grimt og noget rigtigt forfærdeligt, og set nogle grimme billeder.

Jeg syntes det er vigtigt at huske, at der også er noget godt i en sag som den her, nemlig de personer i Nutaarmiut, som kommer igennem en krise som den her. Og som her været her og fortælle deres historie. Der er flere af dem, som har forhindret ham i at gøre det, han havde til hensigt, altså at forsøge at slå nogle flere ihjel. Det har de fået forhindret. Den ene har jo fået hevet sin søn til sig så han ikke blev slået i hovedet. Hendes mand har afværget et slag og er begyndt at følge efter tiltalte. Og på den måde fik de jo afværget en forfærdelig tragedie mere.

Men så er der også nogen, der har mistet. Der er Minna på 23, som kommer ind og konstaterer, at tre af hendes allernærmeste pårørende er blevet dræbt på rigtig bestialsk måde. Alligevel formår hun, at yde førstehjælp, holde hovedet klart og tilkalde hjælp.

Men hun formår også, at drage omsorg for dem, der skal komme og hjælpe hende. Hun sørger for at ligene af de tre bliver dækket til, så de andre ikke skal se det grufulde, hun har set, og så de kan holde hovedet koldt og hjælpe hende med det hun har brug for. Jeg syntes det er nødvendigt også at huske de ting i en sag som denne, hvor retten også skal koncentrerer sig om alt det grimme, sagde anklageren i sagen Helle Lykke Olesen.