Nusuka: Større fiskekvoter løser alle problemer

Med KNAPK´s formand Leif Fontaines melding om flere udlændinge i fiskeindustrien vil være gavnligt, satte fiskernes og fangernes organisation gang i et vigtigt tema her i landet. Arbejdsløshed contra manglende kvalificeret arbejdskraft. Halibut Greenland foreslog, at man simpelt hen tog hjælpen fra de, der ikke ville arbejde.
Skrevet af Peter Troelsen
10. maj 2013 06:50

Det fik Jess G. Berthelsen fra SIK til at fare i blækhuset og påstå, at det ikke var sundt at tvinge de ledige i arbejde ved at fratage dem deres socialhjælp. Det er ellers det man gør over resten af verden, men altså ikke her i Grønland.

Arbejdsgiverforeningen Nusuka har et helt andet forslag, for at komme problemerne med kvalificeret arbejdslyst til livs. Større kvoter på fiskeriet og dermed mere kontinuerligt arbejde til medarbejderne på landets fiskefabrikker. Det ville løse problemet.

Nusuka foreslår, at SIK mødes med kommunerne og på den måde finder ud af, hvordan man, med større kvoter til fiskerne, kan gøre arbejdssituationen bedre. Forslagene er mange, men løsningen lader vente på sig.