Nusuka opfordrer til at sprede de offentlige indkøb

Formanden for Nusuka Gerth Lynge sender en kraftig opfordring til Naalakkersuisut og alle selvstyreejede selskaber: Sørg for at sprede jeres indkøb mest muligt.
Skrevet af Peter Troelsen
21. januar 2014 06:43

I første omgang sætter Lynge fokus på selskaber som TELE-POST, KNI, Royal Greenland, INI og Royal Arctic Line. Disse selskaber køber hvert år for et gigantisk beløb af kontorartikler, tøj, reklamer, biler og anlægs- og renoveringsopgaver.

Gerth Lynge opfordrer til,at man handler i de virksomheder, der har ansat flest muligt lokale arbejdere og i øvrigt har gjort flittigt brug af praktikanter. Formanden for Nusuka appellerer til, at man ikke blot bruger virksomheder, fordi man kender hinanden.

-En af måderne til at nå dette kunne f.eks være, at ved opgaver for under 50.000 kroner,  spørger man mindst to virksomheder samt for opgaver for over 500.000 kroner, så skal man lave altid offentlig licitation. Ved brug af disse er det yderst vigtigt, at alle tilbud åbnes samtidigt og under overværelse af alle bydende på et bestemt tidspunkt, forklarer Gerth Lynge.

Gerth Lynge understreger, at man fra Nusukas side ikke er efter bestemte selskaber, men blot håber på, at man ved indkøb af varer eller tjenesteydelser vil gøre brug af de virksomheder, der beskæftiger de lokale og har valgt at bruge praktikanter.