NUSUKA: Erhvervspolitikken trænger til et løft

Der bør udvikles grønlandskejede store og mellemstore selskaber inden for bygge- og anlægssektoren, der kan udføre alle opgaver her i landet. Det mener Arbejdsgiverorganisationen NUSUKA.
01. oktober 2009 06:44

NUSUKA's formand, Gert B. Lynge, mener, at alt for mange bevillinger på bygge- og anlægsområdet forsvinder ud af landet uden at tilføre samfundet noget - hverken økonomisk, uddannelses- eller beskæftigelsesmæssigt.

- Kravet om ansættelse af praktikanter, når der indgår offentlige midler i byggeri, skal strammes op, så der kan skabes flere praktikpladser, mener Gert B. Lynge.

Han mener ligeledes, at der bør ivæksættes en undersøgelse af de samfundsmæssige konsekvenser ved de store offentlige investeringer på bygge- og anlægsområdet.

NUSUKA-formanden opfordrer også Naalakkersuisut til at sikre, at de offentlige indkøb foretages via virksomheder her i landet, igen med henblik på at sikre flere praktikpladser til gavn for samfundet. Endelig mener han også, at det kendte samhandelsmønster med Danmark bør brydes. Der bør kunne handles med andre og billigere lande.

- Det samme gælder på fødevareområdet. Der bør satses på en udvikling af grønlandske madvarer på et sundt grundlag til gavn for landets økonomi, siger Gert B. Lynge.