Nunavuts isbjørne skal tælles op

Styret i Nunavut har netop meddelt, at man planlægger to store undersøgelser af isbjørne-bestanden i løbet af det kommende år.
Skrevet af Mads Fisker
21. december 2010 16:10

Optællingen skal forsøge at skaffe faktuel viden på bordet i en tid, hvor områdets jægere vurderer, at antallet af bjørne stiger, mens biologerne omvendt hævder, at der bliver færre og færre. Det skriver canadiske CBC News.

Nu vil man altså forsøge at tælle bjørnene, og det kan nok lyde som en ret vanskelig opgave. Metoden omkring det vestlige Hudson Bay bliver at få et overblik fra luften, mens det ifølge CBC News endnu ikke er besluttet, hvordan der skal gøres mandtal over isbjørnene i Baffin Bay-området. Men nyhedssiden mener dog at vide, at der her også vil bliver gjort brug af grønlandsk ekspertise, når optællingen skal forsøges gennemført til sommer.

- Det vil blive en fælles undersøgelse, så der vil også være grønlandske isbjørne-biologer med, siger Nunavuts miljø-minister, Daniel Shewchuk, til CBC News.

Samtidig understreger USA, at man er yderst opmærksom på nødvendigheden af en målrettet indsats for at beskytte isbjørnenes leve-områder i Alaska.

- Vi vil fortsætte vores arbejde med en omfattende strategi for den langsigtede overlevelse for denne ikoniske dyreart, siger viceminister for fiskeri, dyreliv og parker, Tom Strickland, ifølge nyhedsbureauet AP.