Nunavut-politiker i opråb: Nu skal boligsituation forbedres

et parlamentsmedlem for den selvstyrende region Nunavut har startet en underskriftindsamling for at få den canadiske regering til at forbedre boligsituationen i regionen.
Selvom den canadiske regering har lovet en stor bevilling til boligbyggeri i Nunavut, er boligerne i den selvstyrende region generelt i meget dårlig stand, lyder det fra det canadiske parlamentsmedlem for Nunavut Mumilaaq Qaqqaq. Foto © : Friscocali/Flickr Creative Commons
28. august 2020 18:41

Mumilaaq Qaqqaq er parlamentsmedlem for Nunavut. Hun har brugt en del af sommeren til at besøge flere bygder i Nunavut.

Her så hun, hvor desperat manglen på sunde boliger er. I de fem bygder hun besøgte, står der over 100 personer i hver bygd på venteliste til en bedre bolig.

Sidste år kom den canadiske premierminister Justin Trudeau til Nunavut og lovede 290 millioner dollars, altså 1,4 milliarder kroner, til at bygge nye huse i samarbejde med Nunavuts regering, skriver netmediet CTV news. 

Det er nu et år siden, og der er ikke sket meget, fastslår Mumilaaq Qaqqaq, der nu har startet en underskriftsindsamling for at henlede opmærksomheden på problemet.

Ret til et ordenligt hjem

Mumilaaq Qaqqaq udtaler til CTV News, at den canadiske regering godt at lide at tale om forsoning, men at den ikke ved sine handlinger viser, at den værdsætter oprindelige folks og Inuits liv.

På de sociale medier viser hun billeder af huse med rustne vandrør, fugtige vægge med skimmelsvamp og kalder husene "mugne kasser".

På Twitter skriver hun, at folk har ret til at have et ordentligt hjem, som er sundt og sikkert. Lokalsamfundene gør hvad de kan, men de har kun meget begrænsede ressourcer. Og den canadiske regering gør alt for lidt, skriver hun på Twitter.

Mumilaaq Qaqqaq har lige siden hun blev valgt i 2019 arbejdet for, at Inuit kan opnå bedre levevilkår.