Nunavut: Billigere priser - og mad nok til alle!

Næste torsdag - den 15.august - er der igen kaldt til demonstrationer i Iqaluit og en række bygder i Nunavut, for at protestere imod de helt enorme priser på madvarer.
07. august 2013 03:54

Demonstrationerne denne gang er forårsaget af en ny undersøgelse, der viser at 56 % af alle børn under 15 år, ikke får nok at spise og at over en tredjedel af alle familier i Nunavut ikke er sikre på at få mad nok hver dag.

Leesee Papatsie fra Iqaluit udtaler til Nunatsiaq News at der er en direkte sammenhæng mellem uddannelse og mad-usikkerhed. I de familier hvor ingen har færdiggjort en uddannelse, er mad-usikkerheden dobbelt så stor som i andre familier.

Det var også Leesee Papatsie som sidste år oprettede en Facebook-side kaldet ‘Feeding My Family  - “Giv min familie nok at spise”. Over 20.000 følger nu denne facebookside, som blandt andet bruges til at oplyse om nogle af de absurd høje priser på mad i Nunavut.

Den 15. august er der nu indkaldt til demonstrationer foran fødevarebutikker i Iqaluit, samt i andre byer og bygder i Nunavut. Parolerne er: Billigere priser - og mad nok til alle!