Nunavik rensdyrbestand truet

Georges River rensdyrbestanden i Nunavik er i fare. Bestanden tæller nu kun omkring 25.000 dyr og blive ved med at falde. Nu tales der om to års jagtstop i området, for at vende udviklingen.
17. december 2012 05:03

Georges River rensdyrene lever et i et område nær Kangiqsualuijjuaq i Nunavik, lige ved grænsen til Nunatsiavut, så  rensdyrene vandrer på begge sider af grænsen

Nunatsiavuts regering har nu besluttet at der skal gøres noget for at redde rensdyrene. Miljøminister Darryl Shiwak udtaler til Labrador Radio  at regeringen i denne uge har bestemt at jagten bør stoppes..

Nunatsiavuts regering kan dog kun forbyde ikke-inuit jægere at jage.

Inuit og andre oprindelige folk i Labardor har ret til at jage rensdyr. Men, siger Darryl Shiwak, vi vil bede Inuit og de andre oprindelige folk i området, dvs Innu indianere, Cree, og Metis, om frivilligt ikke at jage rensdyr i de næste to år, så bestandene kan formere sig.

Fordi rensdyerne lever  på begge sider af grænsen mellem provinserne Quebec og Labrador, har Nunatsiavuts regering også bedt disse provinsregeringer om hurtigst muligt at lave en administrations plan for rensdyrene så bestanden bevares.

Nunatsiavuts regering har indkaldt til et møde i Kuujjuaq i Nunavik i midten af januar med Inuit, Innu, Cree , Metis og repræsentanter fra de forskellige regeringer for at diskutere hvordan jagtstoppet skal organiseres.