NunaOils bestyrelse fratrådt med øjeblikkelig virkning

Hele bestyrelsen i det selvstyreejede olieefterforskningsselskab NunaOil meddeler at de trækker sig fra bestyrelsen.
Skrevet af Karsten Sommer
09. oktober 2014 06:40

Beslutningen kommer efter at bestyrelsesformand Frank D. Pedersen allerede tirsdag trådte tilbage efter et møde mellem formandens departement og bestyrelsesformanden
 
Her anmodede Nunaoil om tilskud til selskabet fra 2017, og bad samtidig Formandens departement om en nærmere analyse af en række pålagte besparelser i selskabets omkostningsniveau.
 
Ifølge den afgående bestyrelses pressemeddelelse ville sparekravene fra Formandens departement blandt andet medføre en halvering af medarbejderstaben samt ændrede lønforhold i NunaOil.

Følte sig diktereret af Departementet
Bestyrelsen opfattede Departementets brev som et diktat, der ikke gav mulighed for bestyrelsens egne vurderinger og tiltag.
 
Bestyrelsesformand Frank D. Pedersen valgte efter mødet i Departementet at trække sig, og de øvrige bestyrelsesmedlemmer, Olav Boye Sivertsen, Tine Pars og Naja Joelsen, bakker ham op, og har efter et møde onsdag nedlagt deres hverv med øjeblikkelig virkning.
 
Kun den danske stats repræsentant i bestyrelsen, Peter Helmer Steen, forbliver i bestyrelsen, men deler den resterende bestyrelses synspunkter, skriver de fire nu forhenværende NunaOil-bestyrelsesmedlemmer.
 
Konflikten mellem Formandens Departement og NunaOil startede allerede i forbindelse med selskabets generalforsamling i februar i år, hvor Selvstyret lagde op til, at NunaOil fremover kun skulle have en andel på 6 procent, mod tidligere mellem 8 og 12,5 procent i andele af nye olieefterforskningslicenser.
 
- Med den reduktion, vil det være umuligt nogensinde at skabe et overskud i NunaOil, sagde selskabets direktør Hans Kristian Olsen dengang til KNR.