NunaOil: Vi var imod de 6 procent

Selvstyret har i sin nye olie- og mineralstrategi lagt op til, at NunaOil fremover kun skal have en andel på 6 procent, mod tidligere mellem 8 og 12,5 procent i andel af nye olieefterforskningslicenser.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
20. februar 2014 13:56

Når Selvstyret ønsker at reducere andelen af olieefterforskningslicenserne til kun 6 procent, vil det gøre det umuligt at skabe et overskud i NunaOil, siger direktør Hans Kristian Olsen.

- I og med at man reducerer vores partnerandel fra 12,5 procent til kun 6 procent, så reducerer man også vores muligheder for at have indflydelse i arbejdet med licenserne, siger Hans Kristian Olsen.

I den nye strategi for olie- og mineraler foreslår Selvstyret, at selskabet i fremtiden kun skal have en andel på 6 procent af oliefterforskningslicenserne, og samtidig har Selvstyret som ejer ændret selskabets strategiske fokus sidste år, så NunaOil i fremtiden ikke skal stå for eventuelle olieudvindingsprojekter.

- Det er jo en slags påbud mod, at NunaOil i fremtiden skal være operatører i forbindelse med olieudvindingsprojekterne. NunaOil's strategi og handlingsplan er ændret nu. Og hvis der i fremtiden kommer produktion af olie her i landet, kan vi ikke automatisk sikre vore operatørstatus fra vores ejere, siger altså direktøren for NunaOil.

Det selvstyreejede olieselskab fremlægger et årsregnskab for 2013 med et underskud på næsten 9 millioner kroner og regner også med, at underskudet for i år vil være ligeså stort som sidste år.

- Vi er et efterforskningsselskab. I og med at der ikke er olieproduktion her i landet, kan vi ikke generere indtægter. Indtil der kommer kommerciel olieproduktion, kan vi ikke undgå underskud i NunaOil, siger Hans Kristian Olsen.