NunaMinerals ramt af aktionærs konkurs

Mens aktiekurserne i andre mineselskaber verden over følger med de drastisk stigende priser på guld og metaller, er der ikke megen fremdrift i kursen hos det børsnoterede, grønlandske NunaMinerals.
05. juli 2010 05:25

Den krakkede rigmand Carsten Berger har nemlig 19,5 pct. af aktierne i selskabet, og hans kaotiske økonomiske situation har smittet af på mineselskabet. Det skriver dagbladet Børsen.

- Det er rigtig nok, at vores aktiekurs ikke har fulgt med guldprisen. Der har været medieomtale og uro vedrørende en af vores større aktionærer, som har en stor aktiepost. Og sådan noget presser jo prisen, siger Ole Christiansen, adm. direktør i NunaMinerals.

Carsten Berger er stadig næstformand i NunaMinerals bestyrelse og har i over et år være insolvent. I april 2010 gik han konkurs med selskabet Rudersdal, der er storaktionær i den grønlandske guldefterforskning, og nu er den store aktiepost i hænderne på kuratorer og kreditorer.

Et brandudsalg af Carsten Bergers tidligere aktiepost vil formentlig betyde et ordentligt kursknæk til NunaMinerals.

- Det er klart, at vi er pressede lige nu, men det er mest på grund af psykologien. På lang sigt tror jeg ikke, der er noget at frygte, lyder det fra Ole Christiansen.